Motsvarar gårdagens engelska kod 603000 från 1986 dagens engelska B ?

En kurs i programmering          https://busigt.se/           (DA2005) på universitetet kräver särskild behörighet “engelska B” I avgångsbetyget från 4-årig teknisk gymnasielinje från 1986 läster jag “Engelska kod 603000” Med detta gick det då bra att komma in och slutföra civilingenjörsutbildning. Nu har jag fått beskedet från antagning.Se att jag inte har rätt behörighet “Engelska B” (betyget var inskickat) Stämmer verkligen detta ?

Särskild behörighet engelska 6 eng B gamla kurser antagning.Se antagningsgruppen på ett lärosäte undantag faktiska språkkunskaper? Nivåbedömning komvux prövning heltid
Du måste logga in för att kommentera
Logga in
2 Svar

2
Poäng
Julia SYV SYV på FrågaSYV11 månader sedan
Hej T,
i Universitet- och högskolerådets Bedömningshandbok läser man följande om äldre kurser som skulle – för Särskild behörighet – motsvara Engelska 6:

Ämneskod 60300 linje/åk se nedan

Etapp 3 (6030003) på komvux

Åk three på:
– three-årig humanistisk linje (705)
– three-årig samhällsvetenskaplig linje (720)
– 3-årig ekonomisk linje (730)
– three-årig naturvetenskaplig linje (750)

Åk 2 på humanistisk linje, helklassisk variation (712)

Åk 2 på humanistisk linje, halvklassisk variant (711) (för avgångsbetyg från 1984 eller tidigare)

Åk 3 som hemspråk med markeringen H i ämneskoden på 3-årig teoretisk linje (Hela seven hundred-serien HSENT)

Åk 2 på 2-årig musiklinje i gymnasieskolan + högre specialkurs i musik (S2 77:four eller S2 seventy nine:6)

3 åk från 3-årig yrkesinriktad linje (400-serien) motsvarar inte Engelska B utan ger bara grundläggande behörighet.
************************
Du kan vända dig until antagningsgruppen på det lärosäte där du vill läsa. De kan delvis dubbelkolla behörihetsbedömningen och delvis fundera på möjlighet att bevilja dig ett undantag, om också de kommer until slutsatsen att du inte uppfyller de formella kraven för särskild behörighet i Eng 6 (tidigare kurs Eng B).

Vidare tänker jag på dina faktiska kunskaper i engelska som kanske är mycket mer omfattande än godkänt betyg i eng 6 skulle motsvara (eller så kan guy också hinna glömma mycket inom ett språk – ditt betyg är ju från 1896 och det är över 30 år sedan). På så lång tid kan man lära sig mycket eller hinna glömma mycket.
Om du har tillräckliga kunskaper i engelska borde du kunna påvisa dem genom t.Ex nivåbedömning som guy kan göra på komvux. Genom nivåbedömningen får guy inget betyg, men om komvux skulle bedöma att check du gör visar på att du kan börja läsa kursen Engelska 7, då har du de facto kunskaper som motsvarar minst godkänt betyg i Eng 6. Fråga på komvux i din kommun om du kan göra nivåbedömning i engelska.
Att göra prövning eller läsa eng 6? Det kommer att ta tid. Eng 6 läser man på heltid på 5 veckor. Svårt att hitta var man kan göra prövningar.

Du måste logga in för att kommentera
Logga in

 

0
Poäng
Mikael SYV SYV på FrågaSYV11 månader sedan
Hej, fick svar från en sakkunnig:

Koden är ju densamma vilken nivå det än ska motsvara, det är ju antalet årskurser och vilken linje man har läst.

I Bedömningshandboken underneath engelska 6 står det ingenting om Teknisk linje, vilket betyder att man oftast inte läste mer än 2 åk vilket ju motsvarar engelska 5.

Om det är så att guy har läst utökad studiekurs i engelska, framgår detta av avgångsbetyget med att det står 3 åk och en eight sist i koden (603008).

Om detta är fallet ska man naturligtvis kontakta Antagning.Se. Om inte, måste guy läsa engelska 6.

Du måste logga in för att kommentera
Logga in

Frågor och svar

1
Poäng
1
Svar
Caroline 25 år45 minuter sedan
Måste man delta i grupparbeten vid funktionsnedsättning?
Hej! En pupil med funktionsnedsättning har ju rätt till att ansöka om särskilt stöd för att genomföra sina studier, bl.A. Anpassade examinationer. Jag undrar om guy har rätt till att få lämna in en individuell uppgift istället för att behöva delta i ett grupparbete (universitetsstudier)?

SYV-besökare Syv: Hej! Det som gäller vid funktionsvariation när guy studerar på högskolenivå i Sverige finns att läsa på studera.Nu/livet-som-pupil/funktionPå sidan,… Läs hela svaret
grupparbete funktionsnedsättning examination universitet anpassning av undervisning

1
Poäng
1
Svar
Kafayo 19 år11 timmar sedan
Gymnasiet poäng?
Gäller mina gymnasiepoäng fortfarande för att söka until läkarprogrammet , även om jag sökte till sjuksköterskeprogrammet. Jag har typ 17, och nu ska jag läsa vissa kurser som kemi och fysik på komvux. Om inte så, hur funkar det?…

Mikael SYV: Meritvärde räknas ut när du är behörig- t.Ex om du kompletterar med KOMVUXkurser för behörighet så kommer även de nya betygen räknas in och meritvärde kommer påverkas, kan bli… Läs hela svaret

 

 

1
Poäng
1
Svar
Alva 18 år12 timmar sedan
Kan man läsa in kurser på komvux för att plugga utomlands?
Kan guy t.E.X. Få läsa engelska 7 på komvux för att senare plugga utomlands? Jag går yrkesförberedande på gymnasiet simply nu och engelska 7 erbjuds inte på min skola så min enda väg att få läsa den kursen är på komvux. Finns det chans för mig att göra det?

Mikael SYV: Om komvux i din kommun har engelska 7 i sitt utbud, gör ansökan. Sedan bestämmer komvux, eller snarare budgeten (pengarna). Om det blir många som saknar grundskolekompetens,… Läs hela svaret

1
Poäng
1
Svar
Niklas 31 år13 timmar sedan
Slutbetyg – prövning?
Hej, Först och främst, tack för en otroligt bra sida. Ni gör ett fantastiskt jobb! Min scenario är följande. Har ett slutbetyg från 2015. Mitt meritvärde är 21,22 (BII). Jag har beneath flera års tid genomfört massvis med prövningar och lyckats höja mig ordentligt. Känner väl until hur…

Mikael SYV: Som vi tolkar reglerna så borde du få en höjning på + cirka zero.21 (50 poäng fler ökar ”volymen” så höjningen blir mindre än 0.22). Svarar med reservation: reglerna eller deras… Läs hela svaret

1
Poäng
1
Svar
F 20 år14 timmar sedan
Tillgodoräkna kurs?
Hej! Jag tänkte läsa Företagsekonomi GR (A) Organisation och ledarskap, 7,five hp thru Mittuniversitet nu i höst. Jag undrar om ni tror att jag kommer kunna tillgodoräkna mig denna kurs om jag i höst läser Kandidatprogram i företagsekonomi via Stockholms universitet. Då studie och yrkesvägledarna…

Mikael SYV: Om du kommer in på ett software i vilket ingår en kurs som du redan har godkänt betyg i ska du inte behöva läsa samma kurs igen, utan du borde kunna hoppa över den kursen. Som regel kan man inte få… Läs hela svaret

 

 

1
Poäng
1
Svar
Johannes 18 år20 timmar sedan
Kan jag skriva en prövning igen på en gymnasiekurs jag fick F i?
Hej, har fått F i både matte 3c och fysik 1 nu i tvåan av gymnasiet. Jag gick sommarskola nu under sommaren guys pga olika omständigheter klarade jag ingen av prövningarna och därmed kvarstår mina F. Jag undrar då om jag har rätt till att…

Anna SYV: Hej Johannes,det är en lite ovanlig scenario du beskriver.Fråga på din gymnasieskola om du kommer erbjudas ännu ett tillfälle för att göra prövningar;… Läs hela svaret
prövning sommarskola elevens rättigheter skolverket

1
Poäng
1
Svar
Hamid 19 år23 timmar sedan
Varför kan jag inte söka prövning?
Jag har sökt until en kurs för prövning, guys det står att jag bor i annan kommun än stockholms stad. Jag bor i Järfälla och har bott här i en månad nu och bytte folkbokföringsadress direkt jag flyttade hit. Jag behöver fixa det här inom 6 dagar nu annars kommer jag inte kunna göra en prövning och…

SYV-besökare Syv: Hej Hamid!Det snabbaste är om du letar på andra ställen – där du kan anmäla dig till prövningen; om du inte är gymnasieelev får du leta i hela Sverige.
#prövning

1
Poäng
2
Svar
Alva 18 år1 dag sedan
Finns gymnasie kurser på komvux i Jönköping?
Efter studenten funderar jag på att flytta till Jönköping. Jag skulle vilka läsa upp några kurser där som jag inte läst på gymnasiet bla engelska 7 och några mattekurser. Har sökt men hittar inte om man kan komplettera och läsa till…

Anna SYV: Hej Alva!Jag antar att du har hittat till webbplats:komvux i Jönköping, alltså until jonkoping.Se/barnutbildning/vuxenutbildning/vuxSå här funkar gymnasiedelen på komvux,… Läs hela svaret
komvux Jönköping gymnasieutbildning för vuxna i jönköping

3
Poäng
1
Svar
Hamid 19 år1 dag sedan
Hur många ämnen klarar guy av att göra prövning på beneath 10 veckor?
Hej, Jag vill göra prövning i tre ämnen: nat1b, sam1b och svenska 1 då jag inte är nöjd med betygen som jag fått i gymnasiet. Jag tänker därmed göra det här beneath 10 veckor och vet inte om det är rekommenderat eller om det är…

Julia SYV: Hej Hamid!De som inte längre är gymnasieelever får göra prövningar i hela Sverige, behöver inte vara där man bor eller är folkbokförd. Du vill… Läs hela svaret
#prövning komplettering av högskoleansökan antagning.Se höja meritvärde

2
Poäng
1
Svar
Kafayo 19 år1 dag sedan
Läkarprogrammet efter vård omsorg?
Hej, Jag har läst vård omsorg och nu kom jag in sjuksköterska programmet, men nu vill jag plugga till läkarprogrammet. Jag har läst natur 1a1, samhäll 1a1+1a2, historia 1a1, matte 1a, matte 2a, medicin 1, Eng 7/Cambridge, sva 3. Vilka kurser saknar…

Julia SYV: Hej!För särskild behörighet until läkarprogrammet behöver du ha godkända betyg i gymnasiala kurser Fysik2, Kemi2, Biologi2 och Matematik 4. Du kan söka till komvux i den kommunen där… Läs hela svaret
naturvetenskapliga ämnen komplettera för behörighet komvux läkarprogrammet matematik 4 och fysik2

1
Poäng
1
Svar
Sofia 31 år1 dag sedan
Beteendevetare fristående kurser?
Hej! Jag undrar om ni vet om det är möjligt att plocka ihop en kandidatexamen i beteendevetenskap som är ”lika mycket värd” som ett samlat application, fast med fristående kurser? Vet att det inte är en skyddad titel och att universiteten har lite olika…

Julia SYV: Hej Sofia!När man plockar ihop själv söker guy till varje nästa kurs och riskerar att inte komma in. Det är en stor nackdel. Fördelar kan vara (precis som du skriver) att guy behöver inte… Läs hela svaret
beteendevetare beteendevetenskap kandidatprogram fristående kurser för- och nackdelar – kandidatprogram eller fristående kurser?

2
Poäng
1
Svar
Narek 16 år1 dag sedan
Hur byter jag application innan gymnasiet börjar?
Hejsan! Jag gick ut nian underneath vårterminen och nu ska jag börja på gymnasiet. Jag hade teknikprogrammet som förstahandsval. Jag hade hög advantage så att komma in va inte ett trouble guys nu beneath sommaren har jag börjat tvivla på mitt val. Jag skulle hellre gå natur. Jag har kollat och det finns…

Anna SYV: Hejsan!Om det finns ledig plats och du är behörig borde ditt gymnasieantagningskansli kunna anta dig ganska snabbt (direkt). Kontakta personal på ditt gymnasieantagningskansli. Vilket kansli det… Läs hela svaret
teknikprogrammet naturprogrammet byta program

2
Poäng
1
Svar
Nejla 15 år1 dag sedan
Vilket universitet/högskola?
Jag vill bli en serietecknare guys vet inte vilket universitet/ högskola jag måste gå någon som kan hjälpa mig. Universitet/högskolan måste helst finnas i Stocholm också

Anna SYV: Hej Nejla!Serietecknare tecknar serier until bl.A serietidningar. En del serietecknare följer ett färdigt manus medan andra skriver sina egna manus; så guy behöver då även vara en… Läs hela svaret
hjälp?

2
Poäng
2
Svar
Sara 18 år1 dag sedan
Byta ut UF mot naturkunskap 2?
Hej, jag ska börja sista året på gymnasiet och då ska vi ha UF. Jag vill inte plugga till något inom ekonomi, och har inget intresse i företagande/ekonomi längre utan jag vill plugga until tandläkare. Jag hittade en utbildbing utomlands där guy…

Anna SYV: Hej Sara,om UF är ditt gymnasiearbete, då kan du inte skippa UF. Detta eftersom gymnasiearbete är en obligatorisk kurs och utan godkänt betyg i GA kan guy inte ta ut examensbevis.Fråga på din… Läs hela svaret
uf gymnasiearbete obligatorisk kurs syv på gymnasieskolan rektor är ytterst ansvarig

2
Poäng
1
Svar
elsa sixteen år1 dag sedan
resvervantagningg?
Hej!! Står som reserv nummer 1 på en skola där 150 är antagna, efter urval 1 hoppade min plats ned 20 platser ( alltså gick jag från reserv 22 till resev 2) sen nån dag senare var jag reserv 1, hur stor chans tror du/ni de är att jag blir antagen??

Anna SYV: Hej Elsa,som reserv nr.1 har man stor chans men tyvärr inga garantier, på att bli antagen! Vi håller tummarna och hoppas att du kommer in!Lycka until!
Reserv nr.1 chans att komma in
Hittar du inte din fråga?

Skapa en new york fråga
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Nästa »
Populärt på FrågaSYV.Se:
komvux antagning.Se grundlÄggande behÖrighet en annan syv som inte jobbar på min skola kvalificerad yrkeshögskolexamen prövning studievägledare på högskolan f betyg utökad kurs health club avancerad nivå meritvärde studiebevis gymnasieantagning yrken grasp korrespondensgymnasiumet mäklarlicense särskild behörighet gymnasiet depression ångest skolverket
Framtidsutvecklings logotyp
FrågaSYV.Se är en tjänst från företaget Framtidsutveckling. Framtidsutveckling hjälper skolor, företag, myndigheter och organisationer att kommunicera information om utbildnings- och yrkesval gentemot unga människor. Detta görs thru våra kataloger, webbplatser och personliga möten. Jag vill ha mer information om hur FrågaSYV.Se kan användas som webbaserat vägledningsverktyg på vår skola

Välkommen att besöka våra andra siter

GymnasieGuiden.Se – allt du behöver veta inför gymnasievalet!
Framtid.Se – framtidens jobb och vägen dit!
YrkeshögskoleGuiden – 100% fokus på YH!
FrågaSYV.Se reserverar sig mot eventuella felaktigheter i angivna svar eller annat redaktionellt cloth som tillhandahålls through webbsidan, som påverkats av skolpolitiska beslut eller andra faktorer som vi inte kunnat råda över.
© Copyright 2021 Framtidsutveckling AB. Alla rättigheter reserverade.
Våra användarvillkorVår integritetspolicy

Leave a comment

Your email address will not be published.